Menu

Online marketing vakantieparken

Waar moet ik beginnen met de online marketing voor mijn vakantiepark?

Als trotse eigenaar van een vakantiepark of camping wilt u uw gasten natuurlijk een geweldige vakantie bezorgen! Maar wat als het aantal boekingen achterblijft en het websitebezoek te wensen overlaat terwijl het vakantiepark of de camping een paar kilometer verderop wel vol zit. Dan is het tijd om u te verdiepen in de online marketing voor uw vakantiepark. Slaat de schrik u om het hart, zit u met de handen in het haar....online marketing......voor mijn vakantiepark.....waar moet ik beginnen? Wij helpen u graag met een goede online marketing strategie voor uw recreatiebedrijf.

 

 

Een goede website is de basis

De zoektocht naar een vakantie in Nederland begint tegenwoordig eigenlijk altijd via internet. Bij het starten van de online marketing activiteiten voor uw vakantiepark is de website dan ook de belangrijkste basis. Via de website kunnen potentiele gasten alle informatie over uw vakantiepark vinden en natuurlijk hun vakantie boeken! Bekijk uw website eens met een kritische blik, laat familie of vrienden uw website bekijken en vraag u het volgende af:

  • Wat is het doel van mijn website? Hoogstwaarschijnlijk zal dit voor u als vakantiepark het maken van een boeking zijn. Kunnen gasten makkelijk online boeken? Is in één oogopslag te zien hoe men kan boeken?
  • Ziet de website er aantrekkelijk uit? Geeft de website de sfeer weer die ze ook op het vakantiepark krijgen en is de verhouding tekst en foto's goed. Goed fotomateriaal van uw vakantiepark is een must.
  • Is de website op alle apparaten (mobiel, tablet, laptop, desktop) goed te bekijken?
  • Worden de bezoekers genoeg geprikkeld om over te gaan tot actie? Wordt er bijvoorbeeld regelmatig verwezen naar de boekingspagina, kunnen ze een contactformulier invullen of rechtsreeks contact opnemen met een bel nu button.
  • Is de navigatie van de website duidelijk of moet men heel veel klikken om op de juiste pagina bij de gewenste informatie te komen.

We hebben nog veel meer tips voor u en checken uw website graag vrijblijvend op basis van onze ervaring en kennis voor een goede website. Geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op>>

Bepaal uw online marketing activiteiten

Als uw website in orde is kunt u verder met het bepalen van de online marketing activiteiten voor uw vakantiepark. We zetten de belangrijkste voor u op een rij:

Hoe kom ik boven aan in de zoekmachines?

Hiervoor zijn 2 mogelijkheden: een zoekmachine optimalisatie traject (SEO) of het plaatsen van een Google Ad (SEA). 
SEO is alles wat we doen aan de website om hoog te scoren in de zoekmachines waarbij een goed zoekwoordenonderzoek het vertrekpunt is. Google Ads is het advertentieprogramma van Google en een effectieve manier om potentiële gasten op korte termijn te bereiken. 

Hoe kan ik social media inzetten om mijn (potentiele) gast te bereiken?

Naast het plaatsen van de 'gewone' posts op facebook en instagram is het ook mogelijk om een advertentie campagne te lanceren via facebook en instagram. Er zijn vele mogelijkheden en keuzes voor het bepalen van de doelgroep voor deze advertentie en het doel van de advertentie zoals het genereren van meer fans/likes of het stimuleren van uw website bezoek.

Hoe houd ik contact met mijn gast

Het versturen van leuke nieuwtjes, informatie over specifieke arrangementen of aanbiedingen, het communiceren van een leuk evenement op het park of in de omgeving naar het eigen gastenbestand kunt u doen door een e-mail nieuwsbrief te versturen. Uit ervaring weten we dat dit een effectieve manier is om extra website bezoek en boekingen te realiseren. 

Benieuwd hoe deze activiteiten in de praktijk worden gebruikt?

Check onze voorbeeldcases

Wat is voor mij het beste?

We snappen dat het voor u misschien lastig te bepalen is welke online marketing activiteiten nu het beste zijn voor uw vakantiepark. U wilt natuurlijk wel het beste resultaat behalen en kunnen meten wat de ingezette activiteiten opleveren. Graag gaan we hier samen met u aan werken! 

We helpen u graag met het behalen van meer boekingen!

*Verplichte velden * *
*