Marketing voor jouw camping of vakantiepark

Wanneer je een effectieve marketingcampagne wilt opzetten voor een camping, vakantiepark of andere onderneming in de recreatiebranche dan zijn er een groot aantal zaken om rekening mee te houden. Bij Prosuco hebben we al voor vele ondernemers in de recreatiebranche een succesvolle marketingcampagne mogen opzetten en in dit artikel delen wij alvast een paar van onze tips. Komt je er niet helemaal uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder met een succesvolle marketing campagne voor jouw camping.

Tip 1: Bepaal jouw doel en doelgroep

Denk bij het starten van een marketingcampagne voor een camping altijd eerst goed na over wat je wilt bereiken met de campagne. Wil je bijvoorbeeld een éénmalige vroegboekkorting onder aandacht brengen bij mensen die al eerder de camping hebben bezocht, dan vergt dat een andere strategie dan wanneer je bijvoorbeeld nieuwe mensen kennis wilt laten maken met jouw camping.
Wanneer je weet wie de doelgroep is en wat je wilt bereiken bij deze doelgroep kan je al veel gerichter te werk gaan met een marketingcampagne.

Het kan best een uitdaging zijn om het doel en de doelgroep te bepalen, het risico dat je bepaalde mogelijkheden of groepen mensen over het hoofd ziet ligt al snel op de loer. Heb je twijfels of ben je benieuwd hoe wij dit voor je zouden doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Tip 2: Bepaal de juiste Planning

Naast het bepalen van een doel voor de nieuwe marketingcampagne is het erg belangrijk goed na te denken wanneer en via welk medium je de doelgroep wilt bereiken. Zo is het misschien niet heel verstandig om bijvoorbeeld een vroegboekkorting te gaan promoten op een moment dat de doelgroep net vakantie heeft gehad of tijdens de feestdagen. De juiste planning is anders voor ieder doel en iedere doelgroep. Hoe beter jij jouw doelgroep kent, des te beter je een marketingcampagne camping kunt plannen.

Extra tip: Denk ook eens na op welk medium jouw doelgroep zich bevindt. Een marketingcampagne op sociale media moet heel anders worden ingezet dan een zoekcampagne in Google.

Tip 3: Meten is weten..

We hebben de belangrijkste tip voor het laats bewaard. Namelijk meten, meten en nog eens meten.
Wanneer je een marketingcampagne voor jouw vakantiepark of camping hebt gestart ben je er nog niet, sterker nog, het is pas het begin. Het is van cruciaal belang dat je weet hoe de campagne loopt, worden de nieuwsbrieven wel gelezen of komen deze in de spam folder? Wordt er wel geklikt op uw Google advertenties? Krijg je daadwerkelijk meer likes op jouw Facebookpagina? En zo niet, hoe komt dit?

Wanneer je de campagne meet, weet je niet alleen wat er wellicht niet goed gaat maar ook hoe het beter kan.

marketingcampagne camping

Een professionele Marketingcampagne camping laten opzetten

Zoals je kunt lezen heeft het opzetten en bijhouden van een succesvolle marketingcampagne heel wat voeten in de aarde en dit kan een hele uitdaging zijn. Bij Prosuco weten we dat maar al te goed want dit is wat wij dagelijks doen. Wij zijn gespecialiseerd in online marketing in de breedste zin van het woord en het is ons doel om het de recreatie ondernemer zo gemakkelijk mogelijk te maken in de on- en offline marketing wereld. Je bent namelijk al druk genoeg!


Ja, Ik wil ook een succesvolle marketingcampagne!

Neem gerust contact met ons op  

Of Bel ons gewoon even op

* Verplichte velden * * * *
*
Onze vrienden