Marketing voor campings

Prosuco: #1 marketingbureau in de recreatiebranche!

Marketingcamping

Hoe weet je of je met jouw eigen camping de juiste marketingstrategie hebt gekozen? Of wellicht heb je nog helemaal niet nagedacht over de juiste inzet van marketingmiddelen? Dan ben je bij Prosuco aan het juiste adres.

We hebben jarenlang ervarig als marketingspecialist in de recreatiebranche en denken graag met je mee over de beste marketing voor jouw camping.  

Bekijk onze expertises

De beste marketing voor camping en vakantiepark?

Veel recreatiebedrijven, waaronder diverse campings en bungalowparken, gingen je al voor. Het hele team van Prosuco is gespecialiseerd in de recreatiebranche en kent het 'klappen van de zweep' als het gaat om het toepassen van online marketing, zoals SEO, SEA, social media marketing en e-mailmarketing. Daarbij kunnen wij je uitstekend vertellen wat voor jouw camping de beste aanpak is.

Het belang van (online) marketing 

De tijd waarin je als campingeigenaar voldoende had aan een advertentie in de juiste rubriek van de ANWB Kampioen ligt al een tijdje achter ons. Jouw online zichtbaarheid voor alle consumenten die op zoek zijn naar een vakantie ervaring op jouw camping, staat of valt met de juiste inzet van de optimale (online) marketingmix.

Soms is het inzetten van de juiste tools ook een kwestie van 'trial & error'. Het prettige van nu is dat we alles kunnen meten.

En meten is weten: welke online kanalen de meeste bezoekers opleveren, maar ook welke kanalen zorgen voor de meeste resultaten als het gaat om boekingen.

Hoe de juiste inzet van jouw marketing bijdraagt aan het resultaat voor jouw camping?

Het inzetten van de juiste marketingkanalen voor jouw camping is wellicht geen hogere wiskunde, maar wel van essentieel belang: hoe en met welk budget je jouw eigen marketing budget inzet, is allesbepalend voor het beste resultaat.

Ervaring van een camping eigenaar:

"Via via kwam ik in contact met Prosuco, ik was op zoek naar iemand met kennis van Facebook, om mij te helpen met het opzetten van een campagne. Ik werd snel en kundig geholpen, tegen een zeer net tarief.

Daarnaast werd er direct met mij meegedacht en merkte ik dat Prosuco niet zomaar een marketingbureau was, maar echt begreep wat er speelde op mijn camping en welke uitdagingen ik binnen- en buiten het seizoen heb.

Ik heb zelf Prosuco uitgenodigd voor een adviesgesprek... dat is ondertussen 6 jaar geleden. Sindsdien merk ik dat ik met de inzet van Prosuco mooie resultaten bereik: meer bezoekers op mijn website, meer boekingen, meer omzet... Ik ben blij met de manier waarop we samenwerken en ervaar Prosuco als een echte marketingspecialist voor mijn camping."

Dhr. Bastiaansen

Eigenaar Camping Pareltje in 't Zand

De 5 beste tips voor de marketing van jouw camping

 1. Meten is weten
  Een inkoppertje, maar wel een belangrijke. Alleen door de marketinginspanningen daadwerkelijk te meten (wat kost het, wat levert het op), krijg je een feitelijk inzicht in de inzet van de middelen.

 2. Maak keuzes
  Je kan geen 17 miljoen Nederlanders bereiken. En ook niet álle gezinnen met kinderen. Dus maak keuzes bij het bepalen van jouw doelgroepen.

 3. Koester je eigen gasten
  Want jouw gast is een belangrijke ambassadeur en een 'goedkope' reclametool.

 4. Durf 
  Je bent ondernemer en dat ben je niet voor niets. Zoek buiten de gebaande paden naar verrassende en originele acties om jouw gasten (én jezelf) te vermaken en te verrassen. 

 5. Wees (een beetje) ouderwets
  Want soms is een brochure nog niet zo verkeerd. Of een kaartje per post. En ook daarbij geldt: meten is weten!

Wat doen wij allemaal?

Wat kunnen wij allemaal voor jou betekenen? Nou, je kan ons gerust zien als een full-service marketingbureau. Wij kunnen namelijk al jouw marketing uit handen nemen, zodat jij je kan richten op de camping en alles wat daar bij komt kijken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld jouw e-mailmarketing overnemen. Het versturen van nieuwsbrieven heeft een aantal grote voordelen. Het is namelijk:

 • Personaliseerbaar
 • Goed meetbaar
 • Makkelijk op doelgroepen te targeten
 • Betrouwbaar
 • Goedkoop en duurzaam

Marketing camping prosuco

Kortom, met e-mailmarketing kun je voor een lage prijs veel mensen bereiken. En deze mensen hebben allemaal al een keer een interactie met jouw website of camping gehad. Je wordt dus weer even goed onder de aandacht gebracht.

Wat doen wij nog meer

Wij kunnen natuurlijk nog veel meer dan nieuwsbriefmarketing. Zo zetten wij SEO (Search Engine Optimization) projecten op waarmee jij goed vindbaar wordt op Google (en andere zoekmachines) op zoekwoorden die op jouw camping van toepassing zijn. Ook gaan wij voor je aan de slag met Google Ads. Hiermee zorgen wij er voor dat jij altijd zo hoog mogelijk wordt geplaats in Google met het beschikbare budget. 

Geen marketing zonder social media

Natuurlijk houden wij ons ook bezig met social media. Er is namelijk geen marketing voor de camping zonder dat de social media kanalen optimaal benut worden. Of het nu om Facebook, Instagram of zelfs Pintrest gaat: wij nemen jouw social media over en zorgen er voor dat de gasten op de hoogte blijven van alles wat er op de camping gebeurt/ 

Meer dan marketing

Maar wist je dat we ons niet alleen met online marketing bezighouden? Wij kunnen bijvoorbeeld ook jouw website een makeover geven of zelfs een nieuwe website voor je ontwerpen en bouwen. Hierbij kijken we niet alleen naar de website, maar bijvoorbeeld ook naar de huisstijl van de camping. Is deze aan een update toe? Dan gaan we samen kijken naar een nieuw ontwerp. Hetzelfde geldt voor het logo. Je kan bij ons dus met al je wensen terecht.