Inhaakkalender 2021

Ontdek de Prosuco inhaakkalender 2021, volledig gericht op bedrijven in de recreatiebranche. In deze kalender geven we je tips en inspiratie die je kunt gebruiken in de marketing naar je gasten. Van sportevenementen tot schoolvakanties en bijzondere dagen, de recreatie inhaakkalender brengt jou meer creativiteit in je marketing. 

Januari 

In januari gaan veel mensen alvast nadenken over hun vakantie. Wat wordt de bestemming? In welke periode boeken we een vakantie? Met welk vervoer gaan we? Allerlei zaken waarop jij perfect kunt inspelen met je marketing! In deze koude maand is het extra fijn als je deze mensen alvast warm kunt maken voor een vakantie op jouw camping of vakantiepark. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op:

 • 5 januari: Verkleed je Huisdier Dag - Als honden zijn toegestaan op jouw park, is dit een leuke kans om hierop in te spelen.
 • 18 januari: Blue Monday - De beste manier om een depressie te bestrijden is het vooruitzicht op vakantie!
 • 21 januari: Knuffeldag - Een overnachting op jouw camping of vakantiepark is een gezellig uitje om deze dag te vieren. 

Februari

Februari, ook wel bekend als de maand waarin veel mensen op skivakantie gaan. Nu verwachten wij dat op skivakantie gaan dit jaar lastiger zal zijn, maar er is wel voorjaarsvakantie. Dus wat kan jouw camping of vakantiepark deze grote groep aanbieden als leuk alternatief? Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en schakel Prosuco in! Wij zorgen er dan voor dat jouw camping of vakantiepark er in Google net bovenuit springt. Ook kun je inspelen op:

Maart

Op 20 maart begint de lente! Maak gebruik van deze zonnige periode door mensen te prikkelen met een heerlijke vakantie bij jouw camping of vakantiepark. Speel in op schoonheid van dit seizoen en geef mensen bijvoorbeeld net dat extra zetje met een leuke kortingsactie. Bovenal breng de mensen alvast in de vakantiestemming, dan zijn ze vanzelfsprekend eerder geneigd om een vakantie te boeken. Het is belangrijk om in deze periode steeds on-top-of-mind te blijven en social media en nieuwsbrieven zijn hiervoor een perfect middel.

April

Met Pasen voor de deur worden er veel lange weekendjes weg geboekt. Aarzel dus niet te lang en zorg ervoor dat ook in deze maand je marketing goed op orde is. Je wilt natuurlijk geen bezoekers mislopen! Naast Pasen kun je deze maand de volgende dagen meenemen in je marketing:

 • 7 april: Wereldgezondheidsdag - Bied een fietsarrangement aan. Fietsen in de natuur is gezond & leuk en daarmee een perfecte inhaker!
 • 23 april: Wereldboekendag
 • 27 april: Koningsdag - Vergeet deze dag niet. Koningsdag valt dit jaar op dinsdag, dus een ideaal moment om je weekendje weg te verlengen tot en met deze dag.

Mei 

De maand mei is erg populair onder vakantiegangers. In deze periode worden erg veel vakanties geboekt. Dit komt mede doordat kinderen in deze maand altijd veel vrij zijn. Speel hier dus ook zeker op in! Je focus ligt deze maand dan ook voornamelijk op (jonge) gezinnen met kinderen en stelletjes. Naast Pinksteren en Hemelvaart zijn er ook nog een aantal andere leuke dagen om aandacht aan te besteden. Neem Moederdag op 9 mei als voorbeeld. Veel partners en kinderen zoeken dan naar hét ideale cadeau voor hun moeder of vrouw… En wat is er nou een beter cadeau dan een ontspannen weekendje weg naar jouw camping of vakantiepark? 

 • 26 mei: Europa League Finale - Organiseer een heuse 'voetbalavond' op jouw camping of vakantiepark en zend de finale uit.
 • 29 mei: Champions League Finale

Nieuwsgierig wanneer de meivakantie start? Klik dan hier!

Juni 

Juni, de maand dat veel mensen de knoop doorhakken wanneer en waar ze op zomervakantie gaan. Een advertentie meer kan nu dus zeker geen kwaad! Speel in op de wensen van de potentiële gasten die op zoek zijn naar een heerlijke vakantie in eigen land. Wat heeft jouw camping of vakantiepark hen allemaal te bieden? Verder zitten er in deze maand ook enkele speciale dagen waar je optimaal gebruik van kunt maken. Zo start in juni het EK 2021. Dit trekt elke keer veel mensen voor de buis, dat is dus direct ook een kans voor jou als recreatieondernemer. Organiseer een toffe avond waar je gasten op een groot scherm naar het EK kunnen kijken. Kom maar door met alle hapjes en drankjes! ;-)

 • 11 juni: start EK
 • 20 juni: Vaderdag

Juli

Juli, dé maand waarin jij als recreatieondernemer boven al je concurrenten uit moet steken. Die concurrentie is in deze maand namelijk extra hoog. Zorg er dus voor dat je marketing hier al supergoed op orde is. Speel nu bijvoorbeeld ook met aantrekkelijke last minutes. Laat je camping of vakantiepark online nog beter terugkomen. Prosuco helpt jou, als recreatieondernemer, er graag mee! 

De zomervakantie valt in de maanden juli, augustus en september. Ben je benieuwd welke regio wanneer vakantie heeft? Klik hier voor een compleet overzicht. 

 • 5 juli: Bikinidag
 • 11 juli: EK finale
 • 22 juli: Hangmatdag

Augustus

Ook in augustus zitten we nog midden in het hoogseizoen. Laat in deze maand de marketing dus nog niet verslappen! In deze maand hebben namelijk alle drie de regio’s nog zomervakantie. Prikkel de mensen die online een vakantie boeken. Geef ze diverse impressies van hoe de sfeer nu op het park is. Deel leuke activiteiten, vertel ervaringen en creëer schaarste. Plaats regelmatig berichten op social media, gooi je marketingbudget omhoog, laat jouw website online beter gevonden worden etc. Ook leuk om op in te spelen:

 • 15 augustus: Relaxation Day - Geef op deze dag bijvoorbeeld korting op je wellnessfaciliteiten.

September

Op woensdag 22 september start de herfst. Ook deze maand zit weer vol met kansen die je niet aan je voorbij wilt laten gaan. Verleg in deze maand ook meer je focus naar rustzoekers en natuurliefhebbers. Bied bijvoorbeeld een leuke herfstwandeling of fietstocht aan, met een tussenstop waar je gasten kunnen genieten van een kopje koffie en een lekker stukje appeltaart. Kom je er even niet uit? Prosuco helpt je graag met het bedenken van leuke ideeën, om zo meer bezoekers naar je camping of vakantiepark te halen.

 • 25 september: Burendag - “Boek nu twee accommodaties en ontvang 15% korting!'' Ideaal voor grote families.


Oktober

Oktober staat vanzelfsprekend voor het grootste gedeelte in teken van de herfstvakantie. Leuk in deze maand is om bijvoorbeeld in te spelen op het ‘samen ontdekken van de natuur’. Verrassend voor de kinderen én de ouders! Daarnaast begint op de laatste zondag van oktober alweer de wintertijd. Vergeet dus ook niet om alvast langzaam te beginnen met adverteren op bijvoorbeeld 'winterkamperen in ...' of 'kamperen in de winter'. Speel in op de tijd van het jaar. Zo haal je de meeste bezoekers naar je camping of vakantiepark.

 • 1 oktober: nationale ouderendag
 • 4 oktober: dierendag
 • 31 oktober: Halloween
 • 31 oktober: wintertijd

Bekijk hier wanneer de herfstvakantie begint

November

Nu het winterkamperen bijna in zicht is, is het voor jouw camping of vakantiepark van essentieel belang dat je hier al rekening mee hebt gehouden. Wil jij je echt richten op winterkamperen? Dan ligt hier je kans! Naast de echte fans hebben veel mensen een verkeerd beeld van winterkamperen en zien ze het vooral als erg koud. Jij weet alleen dat winterkamperen superleuk is, misschien wel net zo leuk als een zomervakantie! Verander het beeld door sfeerimpressies te laten zien van de winterkampeerders en som alle voordelen op. Knus bij het kampvuur zitten, in alle rust overnachten en zonder mensenmassa’s genieten van de adembenemende natuur.

 • 9 november: Wereld Vrijheidsdag - “Kom in alle vrijheid lekker genieten op onze camping of vakantiepark in ...''
 • 11 november: Sint Maarten
 • 26 november: Black Friday

December

December, de laatste donkere maand van het jaar, maar ook een hele gezellige, bomvol leuke feestdagen! Ideaal voor jou dus om hierop in te spelen. Prosuco schiet jou graag te hulp in deze drukke maand! Het winterkamperen komt nu ook op gang. Aangezien we merken dat winterkamperen de laatste jaren steeds populairder wordt, is dit een leuke kans voor jou als recreatieondernemer. Daarnaast is december dé maand om het warme kerstgevoel lekker te promoten. Zorg voor een gezellige kerstsfeer op jouw camping of vakantieparken en verzin leuke acties. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden en kansen. 

 • 5 december: Sinterklaas
 • 25 december: Eerste Kerstdag
 • 26 december: Tweede Kerfstdag
 • 31 december: Oudjaarsdag

Bekijk hier wanneer de kerstvakantie begint

 

Extra creativiteit nodig bij jouw inhakers?

* Verplichte velden * * * *
*
Onze vrienden