Benieuwd wat er allemaal precies in de weekupdate staat? Lees op deze pagina meer informatie over alle onderdelen.

Rechterkolom van de weekupdate

 1. Aankoopopbrengst: Dit bedrag staat voor de totale inkomsten uit verkopen die in een specifieke periode zijn gegenereerd.

 2. Transacties: Dit is het aantal afgeronde aankopen of boekingen op de website

 3. Gemiddelde aankoopopbrengst: Dit getal geeft het gemiddelde bedrag weer dat per transactie is uitgegeven.

 4. Gemiddelde opbrengst per gebruiker: Dit bedrag toont aan hoeveel elke gebruiker gemiddeld heeft bijgedragen aan de opbrengsten

 5. Conversiepercentage: Dit percentage laat zien hoeveel van de websitebezoekers daadwerkelijk een aankoop hebben gedaan.

Voor elke statistiek wordt ook een vergelijking gemaakt met de prestaties van het vorige jaar, om groei of afname te kunnen zien. 

Kanalen van bezoekers

 1. Direct: Bezoekers die rechtstreeks naar de website navigeren door het webadres in te typen.

 2. Organic Search: Bezoekers die de website vinden via een zoekmachine zoals Google, zonder te klikken op een advertentie.

 3. Referral: Bezoekers die via een andere website komen. Bijvoorbeeld, wanneer de website van de ANWB linkt naar de website.

 4. Social: Bezoekers die vanuit social media komen.

 5. Email: Bezoekers die via een nieuwsbrief of andere e-mail op de site zijn gekomen

 6. Paid Search: Bezoekers die via betaalde advertenties in zoekmachines op de site komen.

 7. Other Advertising: Bezoekers die via andere betaalde advertentiekanalen komen, zoals banners of gesponsorde inhoud.

 8. Cross-Network: Dit verwijst naar verkeer dat afkomstig is van advertentiecampagnes die over meerdere netwerken of platforms lopen, zoals een combinatie van sociale media, zoekmachines en andere digitale kanalen.

 9. Unassigned: Dit kanaal bevat bezoekers waarvan de bron niet duidelijk is of niet kan worden toegewezen aan een specifiek kanaal door ontbrekende of onvolledige data.

 10. Organic Video: Dit zijn bezoekers die via organische (niet-betaalde) videocontent komen, zoals video's op platforms zoals YouTube die leiden naar de website.

 11. Display: Dit kanaal omvat bezoekers die afkomstig zijn van display-advertenties, zoals banners of andere visuele advertenties op websites en in apps.