Een goede doelgroepanalyse

Het is belangrijk om te weten wie je gasten zijn. Want, als je dat weet, weet je hoe je marketinguitingen er uit moeten zien en aan wie je deze moet richten. Zeker in de recreatiebranche is het belangrijk om te weten wie je gasten zijn, omdat je wilt weten wie jij naar je camping of vakantiepark haalt.

Doelgroepanalyse

Een doelgroepanalyse kan gebruikt worden om heel accuraat de doelgroep van jouw onderneming in kaart te brengen. Met speciaal ontwikkelde software kunnen wij een zeer gedetailleerd beeld vormen van jouw doelgroep en wat jouw doelgroep wil, te besteden heeft en wanneer de doelgroep bijvoorbeeld een vakantie boekt.

Wat kunnen wij allemaal analyseren?

Aan de hand van de doelgroepanalyse kunnen wij verschillende gastprofielen genereren. Aan elk profiel hangen verschillende kenmerken die ons helpen een goed beeld van de verschillende profielen te krijgen. Zo'n gastprofiel geeft bijvoorbeeld aan wat de hobby's van de gast zijn, wat het gemiddelde boekingsbedrag is en in welke maand dit gastprofiel over het algemeen zijn vakantie boekt. Aan de hand van deze en nog veel meer kenmerken kun je zo een goed beeld krijgen met welke gasten je te maken hebt, of juist op welke gasten je je beter kan richten.

 

Wat zijn de voordelen van de doelgroepanalyse?

Als je een doelgroepanalyse laat uitvoeren door Prosuco dan:

  • Weet je wie je gasten zijn
  • Weet je wat je gasten te besteden hebben
  • Weet je welke hobby's je gasten hebben
  • Weet je op welke kanalen je moet inzetten
  • Weet je waar nieuwe mogelijkheden liggen
  • Weet je waar je extra aandacht aan kan besteden

Is de doelgroepanalyse iets voor jou?

De doelgroepanalyse kan in principe voor elk bedrijf uitgevoerd worden. Dat betekent dat wij jou bijna altijd kunnen helpen om de doelgroep goed in kaart te brengen. Wij lichten je graag in over onze mogelijkheden en hoe we voor jou aan de slag kunnen gaan.

 

 

Meer info over de doelgroepanalyse?

Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je precies vertellen wat wij voor jou en je onderneming kunnen betekenen!

* Verplichte velden * * * *
*
Onze vrienden