We mogen weer wat meer!

Geplaatst : 18 mei 2021

Het terras weer open, winkelen zonder afspraak en samen buitensporten.. we mogen weer wat meer! Superfijn natuurlijk, ook voor jouw camping of vakantiepark!

Ga wijs op reis

In vorige blogberichten hebben we het al gehad over vertrouwen. Want gasten willen juist nu vertrouwen krijgen in jouw camping of vakantiepark om op vakantie te gaan. En zoals Hugo de Jonge in de laatste persconferentie al zei; ‘ga wijs op reis’. En dat kan natuurlijk op jouw camping of vakantiepark!

Mensen gaan nu wat meer kijken naar de vakantiemogelijkheden omdat er meer mag. Heb jij een terras dat weer open gaat? Of ben je al druk bezig met het animatieprogramma voor de zomer om deze helemaal coronaproof in te richten?  Gebruik dan al jouw online kanalen om dit te delen met je gasten. Tipje: dit kan je natuurlijk ook delen met de gasten die al geboekt hebben. Dat geeft ze extra vakantievoorpret en wie weet steken ze andere mensen ook nog aan met de vakantiekriebels.

Het coronalabel van de ANWB

Ben je aangesloten bij de ANWB? De ANWB werkt nu met een coronalabel. Dit geeft vakantiegangers een extra veilig gevoel bij het boeken van een vakantie. Je kan daarbij twee labels verdienen:

  • Coronamaatregelen: de camping houdt zich aan de maatregelen
  • Coronavoorwaarden: de camping heeft speciale coronavoorwaarden

Heb jij een coronalabel van de ANWB? Laat dit weten aan jouw gasten!

Kijk voor meer informatie op van de ANWB.

Versoepeld reisadvies naar het buitenland

Voor een aantal landen is het reisadvies reeds versoepeld, wat zorgt voor drukte bij de reisorganisaties. De vraag naar een vakantie in het buitenland wordt namelijk steeds groter, ondanks de haken en ogen die hier nu nog aan zitten. Landen kunnen Nederlanders (ondanks code geel of groen) namelijk nog steeds weigeren, voorwaarden opleggen of toeristen verplichten in (thuis)quarantaine te gaan. Het is daarom nu extra belangrijk om de voordelen van een vakantie in eigen land uit te lichten en zoveel mogelijk vakantiegangers naar jouw camping / vakantiepark te trekken. Zodra er nog meer versoepelingen worden aangekondigd wordt de concurrentie namelijk een stuk groter.

Een voorproefje van 2022

Het kan natuurlijk zijn dat jouw zomer en nazomer al grotendeels volgeboekt zitten. Dan raden we je aan om alvast te kijken naar 2022, want dat zou nog wel eens een heel ander jaar kunnen worden. Wanneer iedereen weer naar het buitenland mag en kan, wordt vakantie in eigen land waarschijnlijk minder populair. Dus er is nu al werk aan de winkel! Want wat kan je doen om alvast klaar te zijn voor 2022?

  • Zorg ervoor dat mensen al kunnen boeken voor 2022.
  • Geef jouw gasten van dit jaar een kortingscode voor volgend jaar, grote kans dat ze weer terugkomen.
  • Kijk goed naar je organische vindbaarheid. Wil je op bepaalde zoektermen goed gevonden worden? Start dan snel met het schrijven van nieuwe teksten en pagina’s om de vindbaarheid te vergroten. Dit kan namelijk wel een aantal weken tot maanden duren.

Kunnen wij je ergens mee helpen? Stuur een mail of bel ons, wij denken graag met je mee!

Onze vrienden