Wat betekent de Lockdown voor jou?

Geplaatst : 15 december 2020

Begin dit jaar hebben we al verschillende blogberichten geschreven over deze bijzondere periode. Zo hebben we je verteld hoe je moet communiceren over het coronavirus, wat je dan moet communiceren en hoe je daarna blijft communiceren. Ook hebben we je verschillende tips gegeven om het aantal boekingen te laten stijgen en je marketing te evalueren.

Landelijke lockdown maar toch open

Nu zijn we aanbeland bij een hele andere fase; een lockdown. Een situatie waar we allemaal liever niet in willen zitten en waarvan we natuurlijk allemaal hopen dat deze snel voorbij is. Maar wat betekenen de komende weken voor jouw camping of vakantiepark?

Veel vakantieparken en een aantal (winter)campings zijn deze winter open en het goede nieuws is natuurlijk dat deze open mogen blijven! Er mag geen gebruik gemaakt worden van de faciliteiten, maar dat houdt niet in dat gasten geen heerlijke vakantie kunnen beleven op jouw vakantiepark of camping.

Tips voor de komende tijd

Wij geven je graag een aantal tips over de komende periode zodat jij, ook tijdens de lockdown, gasten kunt laten genieten van een fijne vakantie.

  1. Het blijft belangrijk; goed communiceren. Is je website up-to-date? Deel op belangrijke kanalen zoals je website en social media wat voor jouw vakantiepark of camping de maatregelen zijn.
  2. Deel vooral wat er wél kan. Kunnen mensen wandelen of fietsen in de omgeving? Heb je leuke tips over mooie mountainbikeroutes of visvijvers? Laat mensen zien dat ook tijdens deze periode een vakantie heerlijk kan zijn!
  3. Deel met je gasten wat er gebeurt op het vakantiepark. Maak een foto of filmpje van het vakantiepark, een gezellig vakantiehuisje of juist de prachtige omgeving. Deel dit via social media zodat ook toekomstige gasten zien wat er gebeurd op jouw camping of vakantiepark.
  4. Laat zien wat jij doet in deze tijden. Heb je speciale aanpassingen gedaan zodat de maatregelen goed gevolgd kunnen worden? Bijvoorbeeld extra hygiënemaatregelen of aanpassingen om beter afstand te houden? Deel dit ook! Dit geeft de gast vertrouwen en laat zien dat ze veilig op vakantie kunnen gaan.
  5. Kijk vooruit. Het is misschien nu wat moeilijk, maar dit is ook de periode waarin mensen gaan kijken naar een vakantie voor 2021. Zorg ervoor dat jij hier klaar voor bent. Werk je website bij en zorg dat er geboekt kan worden. Wanneer deze lockdown voorbij is staan veel mensen te springen om weer op vakantie te mogen, het liefst natuurlijk bij jou!

Wat betekent de Lockdown voor jou?

Mensen willen juist nu op vakantie

Het blijft nog steeds een onzekere tijd waarin we ons moeten houden aan verschillende maatregelen. Toch kijken wij ook al graag naar het komende seizoen waarin hopelijk weer meer mogelijk is. Veel mensen willen er even tussenuit, ook als het gaat om vakantie in eigen land. Dus of je nu tijdens de winter open bent of in het voorjaar weer open gaat, zorg ervoor dat je mensen laat zien dat ze met het hele gezin kunnen genieten van een vakantie op jouw camping of vakantiepark.

Vind je het lastig om in deze periode vooruit te kijken en voorbereidingen te treffen voor volgend jaar? Of wil je graag advies op maat voor jouw bedrijf? Bel of mail ons, wij kijken graag met je mee.

Contact

Onze vrienden