Vakantie in eigen land?

Geplaatst : 28 april 2020

Dit jaar is de meivakantie anders dan we gewend zijn. Vorig jaar was jouw vakantiepark of camping nu waarschijnlijk vol met vakantievierende gasten en was de zomervakantie al grotendeels volgeboekt.

Helaas is het dit jaar allemaal niet zoals we gewend zijn en zorgt de coronacrisis voor een andere situatie. Het aantal boekingen is in de afgelopen maanden voor veel campings en vakantieparken afgenomen, annuleringen zijn toegenomen en veel bedrijven hebben de deuren moeten sluiten.

Toch zien wij in de afgelopen dagen ook een positieve verandering. Want waar veel Nederlanders normaal gesproken nu al voorpret zouden hebben voor een vakantie in het buitenland, is dat dit jaar toch erg onzeker. Thuisblijven is nu het grote thema geworden en voor het aanstaande vakantieseizoen lijkt daarom de interesse in ‘vakantie in eigen land’ toe te nemen.

Vakantie in eigen land

Vakantie dichtbij huis

In eerdere blogberichten hebben we het al gehad over:

Dit is allemaal erg belangrijk nu we nog middenin deze crisis zitten. Toch kijken we ook alvast een klein stukje vooruit. Want hoe zorg je ervoor dat wanneer mensen wel weer een vakantie gaan boeken, jij echt opvalt?

Zoals al eerder genoemd, is de kans behoorlijk groot dat veel mensen dit jaar in eigen land blijven. Daarom is het juist nu slim om daar alles voor klaar te zetten. Is je website up-to-date? Kloppen je prijslijsten, foto’s en informatie? Dan zijn we klaar voor de volgende stap.

Want wat kun je nu allemaal doen om mensen te laten weten dat jij weer open bent en er klaar voor bent om je gasten een fantastische vakantie te bieden?

  • Stuur een nieuwsbrief naar alle gasten. Laat weten wat je doet; hoe gaat het seizoen eruit zien, welke maatregelen tref je en het belangrijkste, hoe geef jij mensen ondanks alle veranderingen toch een echt vakantiegevoel?
  • Adverteren via Google. Hierbij focus je op zoektermen die te maken hebben met het thema ‘vakantie in eigen land’. Zo ben jij goed vindbaar wanneer mensen op zoek gaan naar een vakantiebestemming dichtbij huis.
  • Adverteren via social media. Via social media zoals Facebook en Instagram kan je nu een specifieke doelgroep aanspreken die heel goed aansluit bij jouw vakantiepark of camping. Laat mensen weten welke faciliteiten je hebt en hoe een vakantie bij jou eruit komt te zien. Want ondanks de maatregelen die we moeten treffen, heeft jouw camping of vakantiepark en de omgeving natuurlijk genoeg te bieden!
  • Kijk op deze advertentiekanalen ook eens naar de mogelijkheden voor remarketing advertenties. Dit zijn advertenties die worden vertoond aan de mensen die al eens op je site zijn geweest. Op deze manier bereik je de mensen die al op jouw site zijn geweest en kan je hen herinneren aan jouw camping of vakantiepark.
  • Video en/of displayadvertenties. Beeld zegt vaak meer dan woorden en adverteren met video of displayadvertenties is een goede manier om je doelgroep sfeerbeelden te laten zien.

Voor veel bedrijven is het nu lastiger om geld uit te geven en adverteren brengt natuurlijk kosten met zich mee. Toch is adverteren wel een goede manier om vindbaar te blijven. Plus wanneer je de advertenties en campagnes op de juiste manier inzet, kan het je goede resultaten opleveren! Wanneer je hier vragen over hebt, helpen wij je graag verder. Dan kijken we samen naar het uiteindelijke rendement, zodat adverteren jou wat oplevert.

Hoe kijk je vooruit?

Het klinkt misschien nu nog wat gek, maar vooruitkijken naar nieuwe boekingen en nieuwe gasten op jouw camping of vakantiepark is nu belangrijk. Voor veel Nederlanders komt nu het besef dat, helaas, de zomervakantie naar het buitenland misschien niet doorgaat. Toch hebben veel mensen behoefte om er even tussen uit te zijn, en wie weet kiezen ze daarvoor wel voor jouw camping of vakantiepark!

We snappen goed dat jij nu waarschijnlijk nog druk bent met annuleringen, omboekingen en het beantwoorden van de vele vragen van gasten. Toch willen we je adviseren om ook alvast vooruit te kijken en een strategie en/of stappenplan klaar te zetten. Zo ben jij er ook klaar voor wanneer je wel weer gasten mag ontvangen.

Heb je vragen, kom je er alleen niet uit of wil je graag advies over een strategie voor de komende maanden? Neem dan contact met ons op, dan denken wij graag met je mee!

Contact

Onze vrienden