Tips voor meer boekingen

Geplaatst : 15 april 2019

De lente is begonnen en het nieuwe vakantieseizoen komt er weer aan. Is jouw camping of vakantiepark er al klaar voor? Of nog belangrijker, heb je al voldoende boekingen binnen? Wij geven een aantal tips voor het verhogen van de boekingen van een camping of vakantiepark.

Meer boekingen via de website

Wanneer je online meer boekingen wilt behalen is een goedwerkende website natuurlijk erg belangrijk. Bezoekers moeten gemakkelijk de weg kunnen vinden en de boekingsmodule moet dan ook klantvriendelijk zijn. Wij kijken naar jouw camping of vakantiepark, de doelstellingen en een site die daarbij past. Bij het realiseren van de website kijken we naar:

 • Responsive websites
 • Realisatie en integratie van reserveringssoftware van AICN Automatisering, Tommy Booking Support, Stratech en Maxxton
 • Conversie optimalisatie
 • Gebruikersvriendelijk & flexibel Content Management Systeem

Tips voor meer boekingen

Online marketing in de recreatie

Na het maken van een website is het natuurlijk van belang dat bezoekers jouw site goed kunnen vinden. Dit kunnen we doen op verschillende manieren:

 • SEO (Search Engine Optimization)
  Wij zorgen ervoor dat je goed wordt gevonden op merknaam maar ook kijken we naar de vindbaarheid van de site op relevante zoektermen. Heb je bijvoorbeeld bijzondere faciliteiten of ligt jouw camping of vakantiepark in de buurt van een grotere stad? Hier houden we allemaal rekening mee wanneer we aan de slag gaan met de SEO voor de website.

 • SEA (Search Engine Advertising)
  Adverteren via Google en Bing kan je bereik flink vergroten. Hiervoor is zeker niet altijd een hoog budget nodig, vanaf €5 per dag kan je al adverteren. Wij kijken naar de doelgroep, passende zoektermen en schrijven pakkende advertenties die meer mensen naar jouw website zullen leiden.
 • E-mailmarketing
  Nieuwsbrieven zijn altijd een goede manier om gasten meer informatie te geven over uw camping of vakantiepark of ze nog even te herinneren aan een fijne vakantie die ze bij je hebben doorgebracht. Deel de laatste kortingen voor de schoolvakanties of kondig alvast het animatieprogramma voor het nieuwe seizoen aan. Wij ontwerpen en schrijven een nieuwsbrief die past bij jouw huisstijl, de doelgroep en het doel dat je voor ogen hebt.
 • Social media
  Adverteren via Facebook? Meer volgers krijgen via Instagram of leuke video’s plaatsen op YouTube? Wij helpen je met alle social media werkzaamheden en kijken ook hierbij weer naar jouw doelgroep, de huisstijl en de doelstellingen.

Wil je alle bovenstaande middelen inzetten voor de online marketing of alleen met SEO meer bezoekers en boekingen krijgen? Je kan bij ons een eigen pakket samenstellen zodat je de online marketing krijgt die helemaal aansluit bij jouw doelen.

Tips voor meer boekingen

Wat kan je zelf doen om het aantal boekingen te verhogen?

Natuurlijk zijn er ook manieren waarop je zelf meer boekingen kunt krijgen voor jouw vakantiepark of camping. Denk dan bijvoorbeeld aan kortingen voor het hoogseizoen, speciale arrangementen voor gezinnen of een aanbieding voor de vaste gasten. Zoek je een marketingspecialist die met je mee kan denken over passende en effectieve acties? Prosuco is hiervoor de ideale partner!

De marketingspecialist voor meer boekingen

Met onze jarenlange ervaring in de recreatiebranche zijn wij de ideale partner voor jouw bedrijf. We komen altijd met passend advies en nieuwe ideeën om je te laten zien wat een investering in online marketing kan opleveren.

Benieuwd hoe wij ervoor gaan zorgen dat je meer boekingen krijgt? Neem contact op en wij vertellen je graag meer!

Onze vrienden