Ook jouw bedrijfsnaam staat te koop

Geplaatst : 20 oktober 2019

Ja, je leest het goed, ook de naam van jouw recreatiebedrijf is te koop. Niet letterlijk natuurlijk maar online zijn er grote partijen die graag (behoorlijke) bedragen neertellen om te kunnen adverteren met jouw bedrijfsnaam in de zoekresultaten van Google. Waarom doen deze partijen dat, moet je dit wel goed vinden en wat kun je hier aan doen? In dit blog vertellen wij je er alles over.

Wie adverteren er op mijn bedrijfsnaam?

Als je wilt weten wie er op jouw bedrijfsnaam adverteert kun je dit gemakkelijk controleren. Ga gewoon eens naar Google of Bing en zoek daar op de naam van jouw camping of vakantiepark. De zoekmachine geeft je dan een lijst met zoekresultaten. Kijk vervolgens welke resultaten zijn gemarkeerd als advertentie. In Google zijn meestal de bovenste en de onderste 3 advertenties.

Wanneer je ziet dat tussen de zoekresultaten advertenties van andere bedrijven staan, kun je er meestal vanuit gaan dat er op jouw bedrijfsnaam geadverteerd wordt.

Waarom adverteren anderen op mijn bedrijfsnaam?

Je zult je misschien afvragen waarom andere recreatiebedrijven graag gevonden willen worden wanneer mensen naar jouw camping op zoek zijn. Dit kan meerdere redenen hebben, de twee meest voorkomende redenen zijn:

-        Concurrenten proberen jouw website uit de zoekresultaten te houden zodat mensen afgeleid worden en wellicht geneigd zijn ergens anders hun vakantie te gaan boeken

-        Affiliate partijen zoals booking.com of weekendjeweg.nl die namens jou accommodaties of campingplekken verhuren op hun site en hier ook mee adverteren.

Wat kan je hier aan doen?

Wanneer concurrenten op jouw bedrijfsnaam adverteren, kan dit schadelijk zijn voor jouw camping of vakantiepark. Je wilt natuurlijk niet dat je buurman er met jouw omzet van door gaat. Gelukkig kun je hier zelf wat aan doen. De eerste mogelijkheid is om van jouw merknaam een geregistreerd merk te maken en deze bij Google en / of Bing in te dienen. Google of Bing zal er dan voor zorgen dat je merknaam niet meer gebruikt kan worden in advertenties van andere partijen. Helaas is het registreren van je merknaam een ingewikkeld juridisch proces en kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Een goedkopere en een meer voor de hand liggende manier is om zelf te gaan adverteren op jouw merknaam.

Door zelf te gaan adverteren op je eigen bedrijfsnaam zorg je ervoor dat wanneer mensen op zoek zijn naar jouw camping ze ook daadwerkelijk op jouw website uitkomen. Zoekmachines als Google en Bing vinden het belangrijk om relevante zoekresultaten te tonen aan hun gebruikers en zullen daarom jouw advertenties voorrang geven op die van je concurrent wanneer mensen zoeken naar jouw bedrijfsnaam. Op deze manier zien jouw gasten jou als eerste staan en klikken ze niet door naar de buurman.

Hoe adverteer je op jouw eigen merknaam?

Wil jij ook op jouw eigen bedrijfsnaam gaan adverteren? Dan helpen wij je graag. Het adverteren in zoekmachines is gespecialiseerd werk en wanneer je niet precies weet wat je doet kan dit gigantisch in de kosten lopen. Bij Prosuco zijn we zeer ervaren in SEA (Search Engine Advertising) en hebben we al mooie resultaten behaald met adverteren op bedrijfsnaam. Lijkt het jou ook wat? Neem dan even contact op en we vertellen je er alles over.

SEA
Onze vrienden