Blog

De laatste online trends, webinnovaties en ontwikkelingen binnen de wereld van online marketing!

29 maart 2023

Musthave; opgemaakte aankomst- en vertreknotificaties

Ben jij eigenaar van een vakantiepark of camping en wil jij jouw gasten een warm welkom en vertrek geven? Dan is het tijd om gebruik te maken van onze opgemaakte aankomst- en vertreknotificaties! Niet alleen zorgt het voor een professionele uitstraling, maar ook voor een extra persoonlijke touch per mail.

Vormgeving

Het eerste belangrijke onderdeel wat wij aanpassen is de vormgeving zelf. Met een opgemaakte headerafbeelding en footer in de huisstijl van jouw vakantiepark of camping, creëeren we een herkenbare en vertrouwde omgeving voor jouw gasten. Daarnaast is het belangrijk om ook de kopjes en tekst in jouw huisstijl toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de notificaties passen bij de rest van jouw communicatiemiddelen en dat je herkenbaar bent voor jouw gasten.

Inhoud

Maar niet alleen de opmaak is belangrijk; ook de inhoud speelt een grote rol bij het versturen van de notificaties. Wij begrijpen als geen ander dat gasten alvast in de vakantiestemming moeten komen of juist een goed gevoel moeten krijgen na hun vakantie. Daarom schrijven wij niet de standaard informatieve teksten, maar werken we met beleving en emotie in de tone of voice van de doelgroep. 

Ook in het Duits en Engels!

We bieden ook de mogelijkheid om de Nederlandse templates te vertalen naar een Duitse en/of Engelse variant. Zo kunnen we ook buitenlandse gasten op een professionele en aantrekkelijke manier informeren. Bij Prosuco streven we er immers naar om jouw vakantiepark of camping naar een hoger niveau te tillen en de gastervaring te optimaliseren, ongeacht de taal of afkomst van gasten.

Wat staat er in een goede aankomstnotificatie?

Wil je dat jouw gasten helemaal op de hoogte zijn vóór hun vakantie begint? Dan mag informatie over in- en uitchecken, faciliteiten, omgevingtips, het volgen van jouw social kanalen en een verwijzing naar veelgestelde vragen niet ontbreken. Een bijkomend voordeel is dat een professionele en allesomvattende aankomstnotificatie ervoor zorgt dat de receptie minder snel benaderd wordt voor standaard vragen.

Wat staat er in een goede vertreknotificatie?

Om te laten zien dat jij jouw gasten waardeert voor het langskomen, is een vertreknotificatie een belangrijke toevoeging. Hiermee kan je gemakkelijk vragen hoe zij de vakantie hebben ervaren! Vaak voegen wij een vrolijke, neutrale en minder blije emoticon toe waarop men kan klikken:

Reviewwidget

Wanneer men tevreden was over de vakantie kunnen zij direct een review achterlaten, wanneer men klachten heeft of er net tussenin zat heeft men de mogelijkheid om de receptie direct te mailen. Met dat laatste aspect zorgen we ervoor dat jij goed op de hoogte bent van mogelijke verbeterpunten en iemand minder snel een negatieve review zal achterlaten. Ook het benoemen van jouw social media kanalen is een echte musthave voor de vertreknotificatie; wij sporen jouw gasten aan om je te volgen, zodat je ook voor een volgende vakantie in hun gedachte blijft! Als laatste is het handig om te vragen of jouw gasten nog leuke vakantiefoto's hebben gemaakt. Deze 'spontante' foto's kan jij weer delen op jouw eigen social media. Deze 'user generated content' is zo ook weer aansprekend voor andere (potentiele) gasten.

Interesse? Neem contact op over de mogelijkheden!

Aarzel niet langer en ervaar zelf de voordelen van opgemaakte notificaties! Jij mag zelf bepalen wanneer gasten de aankomst- en vertreknotificatie in hun mailbox ontvangen. Uiteraard kunnen wij ook alle overige templates opmaken zoals bevestigingen en facturen, maar de aankomst- en vertreknotificatie zijn de échte musthaves.