Meer 5 sterren reviews voor jouw camping of vakantiepark

Geplaatst : 24 juni 2021

Wist je dat 75% van de vakantiegangers actief zoekt naar reviews over een camping of vakantiepark en dat een te lage score op Zoover, Google of Facebook in veel gevallen ertoe leidt dat mensen een andere vakantiebestemming zoeken?

Maar wat als er over jouw camping of vakantiepark nog geen beoordelingen te vinden zijn op Google of dat er teveel negatieve recensies zijn verschenen? Dit kan een grote invloed hebben op potentiële vakantiegangers. Je website kan er perfect uitzien, als er teveel negatief over je wordt geschreven, zal dit de conversieratio van de boekingen negatief beïnvloeden. Je bent tenslotte eerder geneigd een recensie te geloven dan een advertentie.

Goed… we hebben dus meer positieve recensies nodig, maar hoe? Het lijkt of gasten eerder geneigd zijn hun negatieve ervaringen te delen en positieve ervaringen juist veel minder online plaatsen. Maar dat kan anders en wij helpen jou op weg naar meer 5 sterren reviews!

Als eerste is het essentieel om de recensies bij te houden die over je camping of vakantiepark worden geschreven. Houdt dus een lijstje bij met websites waar over jouw camping of vakantiepark wordt geschreven en bekijk deze regelmatig (lees: minimaal 1x per week). De online reviews zijn niet alleen belangrijk voor je betrouwbaarheid maar ook voor je positie in de zoekresultaten en de lokale zoekresultaten die Google toont. 

5 sterren reviews zijn een perfecte marketingtool voor campings en vakantieparken

Oké, je hebt alles in het werk gesteld om je gasten een heerlijke vakantie te bieden. Je park ligt er keurig bij, de schoonmaak gaat goed, de animatie wordt gewaardeerd. En nu…

Afwachten en hopen dat mensen positief over je schrijven werkt niet. Er zullen best enkele reviews worden geschreven, maar het heeft niet de gewenste invloed. Daarvoor zul je zelf veel actiever om beoordelingen moeten vragen. Met 1 of 2 beoordelingen per week op Google, Facebook of Zoover kun je binnen enkele maanden echt een voorsprong op concurrenten opbouwen.

Bovendien is het prettig om veel positieve reviews te hebben. Mocht je dan ook eens een negatieve review krijgen, daalt je score niet direct enorm door een laag cijfer.

Tips om meer 5 sterren reviews te krijgen

5 sterren reviews zijn het online goud voor je camping of vakantiepark. Ze bouwen vertrouwen op en worden door veel gasten bekeken voordat ze een vakantie boeken. Het belang van deze reviews mag je ook best uitstralen naar je tevreden gasten. Geef dus aan hoe belangrijk het voor jou is als zij hun positieve ervaringen delen. Door 5 minuutjes van hun tijd te besteden aan het schrijven van een positieve review kunnen ze voor jou een verschil maken. Als je hier eerlijk over bent, is de kans veel groter dat je gast je dit ook daadwerkelijk gunt.

Tip 1: Gewoon vragen

De meest voor de hand liggende manier om reviews te krijgen is door het gewoon te vragen. Dat kan gewoon persoonlijk als je iemand tijdens de vakantie spreekt die heerlijk aan het genieten is en je een compliment maakt over je vakantiepark. Waarom wachten met vragen of deze gast een review wil schrijven? Beter is om dit direct en persoonlijk te doen. Je zult merken dat gasten echt wel bereid zijn om een 5 sterren review te schrijven over hun vakantie bij jou.

Tip 2: Stimuleer je medewerkers om reviews te vragen

Een andere eenvoudige tactiek om meer 5 sterren reviews te krijgen is om ook je medewerkers erop te attenderen om reviews te vragen. Ook zij zien graag 5 sterren reviews, zeker als ze persoonlijk worden genoemd in de recensie. Creëer dus het bewustzijn bij je medewerkers om te vragen om reviews, bijvoorbeeld de medewerkers bij de receptie en animatie.

Tip 3: Maak van je gasten de ambassadeurs voor je camping of vakantiepark

De goedkoopste vorm van reclame is de reclame van tevreden gasten. Dit kan natuurlijk via mond-tot-mond reclame, maar er zijn meer mogelijkheden. Gebruik bijvoorbeeld social media hierbij. Als een gast een leuke foto deelt met jouw camping of vakantiepark erin getagd kun je deze foto delen op je eigen social media of website. Misschien niet direct een 5 sterren review in Google, maar wel een positieve review via social media en ook die is belangrijk.

Tip 4: Stuur een e-mail met een link naar je reviewpagina

Na afloop van de vakantie stuur je gasten een enquête met de vraag hoe hun vakantie was. Wees hierin ook duidelijk en vermeld hoe de beoordeling achtergelaten kan worden. Vergeet ook zeker niet om hierbij te vermelden dat de review enorm wordt gewaardeerd.

Websites die je kunt gebruiken om 5 sterren recensies te krijgen

  • Zoover
  • Google Mijn Bedrijf
  • Facebook
  • Tripadvisor

Grijp je kans!

In dit artikel hebben we je het belang van 5 sterren reviews laten zien. We hebben je tips gegeven om gasten een review te laten schrijven. Grijp vanaf nu elke kans aan en vraag actief om reviews aan je gasten!

Onze vrienden