Hoe vind je nieuw personeel?

Geplaatst : 29 mei 2019

 

Zoek je voor het hoogseizoen nog extra personeel voor je camping of vakantiepark? Je website speelt een belangrijke rol in het werven van nieuwe medewerkers. Met name in de vakantieperiode zoeken veel mensen naar een vakantiebaan. Het ideale moment om je site eens onder de loep te nemen en te kijken hoe je op de beste manier nieuw personeel werft!

Hoe kunnen mensen je vinden?

De meeste mensen gebruiken internet om te zoeken naar een nieuwe baan. Scrollend door de berichten van Facebook, Instagram en LinkedIn komen allerlei bedrijven voorbij met vacatures. Tijdens deze zoektocht wordt ook vaak de website bezocht om meer informatie te lezen over de baan en het bedrijf.

Een website kan gebruikt worden door mensen die via social media op de website terecht zijn gekomen of door mensen die jouw bedrijf al kennen. Ook wanneer iemand in Google de specificaties van een bepaalde vacature intypt, kan het zijn dat deze persoon op jouw website terecht komt. Het is dus belangrijk om de website en de vacatures goed in te richten.

Hoe vind je nieuw personeel

Tips voor het werven van personeel

Om goed vindbaar te zijn voor nieuw personeel geven we een paar tips:

  • Vertel genoeg over de vacature om mensen enthousiast te maken en bespreek ook de voordelen van het werken op jouw camping of vakantiepark. Neem hier aantrekkelijke extra's in mee zoals gratis verblijf op het park en/of goede CAO-voorwaarden.
  • Verwerk verschillende zoektermen die passen bij de vacature in de vacaturetekst en op de vacaturepagina. Zo wordt de site nog beter gevonden en wordt de kans groter dat werkzoekenden jouw website en vacature zien. Voeg ook herkenbare functies toe zoals horeca, schoonmaak of animatie en veelgebruikte zoektermen als 'vacatures', 'bijbaan' en 'vakantiebaan recreatie'. 
  • Kijk naar manieren om op te vallen tussen alle andere vacatures. Bijvoorbeeld met opvallende ontwerpen of leuke teksten in een nieuwsbrief waarin duidelijk wordt waarom het zo leuk is om op jouw vakantiepark of camping te werken. Wist je dat Prosuco je hierbij kan helpen? > meer informatie
  • Zorg ervoor dat de vacatures op de website goed te vinden zijn. Maak hiervoor bijvoorbeeld een button in het menu.
  • Geef op verschillende pagina’s op jouw website aandacht aan de vacatures. Plaats bijvoorbeeld een link naar de vacaturepagina.
  • Maak het voor de bezoeker eenvoudig om te reageren op de vacature. Dit kan door het toevoegen van een e-mailadres of door een online formulier aan te maken.

Maak ook gebruik van je eigen netwerk en gebruik de locatie van jouw camping of vakantiepark voor het promoten van de vacatures. Maak de vacatures bekend onder de gasten, zij kennen wellicht iemand die geschikt is. 

Het adverteren van vacatures

Adverteren via social media is een goede manier om je bereik te vergroten. Met een advertenties over vakantiekrachten of vaste medewerkers via Facebook, LinkedIn of Instagram kan je veel mensen aanspreken. Wij denken graag met je mee over het adverteren van vacatures. Hierbij adviseren wij over de verschillende doelgroepen, social media kanalen en schrijfstijlen die passen bij jouw bedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het werven van personeel voor jouw bedrijf? Of wil je graag advies over een juiste aanpak? Neem dan contact met ons op.

Onze vrienden