Helemaal klaar voor 2022

Geplaatst : 25 november 2021

Vakantie in eigen land zal aankomend jaar waarschijnlijk nog steeds in trek zijn bij veel mensen, aangezien we helaas nog steeds te maken hebben met corona. Dit is natuurlijk wel positief nieuws voor alle Nederlandse campings en vakantieparken! De meeste boekingssystemen voor volgend jaar zijn gelukkig al gereed. Maar heb je al nagedacht over hoe je de marketing voor volgend jaar wilt gaan indelen? Je wilt natuurlijk wel weer een mooi seizoen met volgeboekte kampeerplaatsen en accommodaties tegemoet gaan. 

Online zichtbaarheid

Zichtbaarheid in de aankomende maanden is dan ook erg belangrijk. Mensen gaan zich oriënteren op hun vakantie en zitten met vragen zoals: Waar wil ik naartoe? Wil ik nog in Nederland blijven of toch weer op vakantie naar het buitenland? In wat voor accommodatie wil ik verblijven? Welk vervoersmiddel gaan we gebruiken? Het is belangrijk om met uw marketing activiteiten in te spelen op deze vragen. Het is handig om gebruik te maken van Instagram en Facebook om uw trouwe volgers weer enthousiast te maken om een boeking te gaan maken voor het volgende seizoen. Daarnaast kunt u op deze platformen ook nieuwe klanten aantrekken. Ook kunt u gebruik maken van nieuwsbrieven, om weer overwogen te worden door de mensen die in uw mailingslijst staan en misschien al een aantal seizoenen niet meer op uw camping zijn geweest. 

Social media inzetten voor marketing - Prosuco

Stimuleer de gast om te boeken

Vaak moet je jouw toekomstige gasten die jouw camping of vakantie al overwegen net nog even over de streep trekken om een boeking te maken. Zoals hierboven besproken kun je dat doen door zichtbaar te zijn op verschillende social media platformen. Post leuke en kwalitatief goede foto's van vorige seizoenen om het echte kampeergevoel bij de mensen weer op te wekken. Daarnaast is het ook leuk om een kijkje achter de schermen geven van bijvoorbeeld voorbereidende werkzaamheden voor het voor- en hoogseizoen. Op deze manier voelen mensen zich meer betrokken bij je camping of vakantiepark en krijgen zij weer extra zin om weer naar uw camping of vakantiepark te komen! 

Verder kun je ook gebruik maken van een vroegboekkorting. Mensen boeken over het algemeen sneller als zij denken dat ze een goede deal te pakken hebben. Dit kun ook weer promoten op social media en in uw nieuwsbrief. 

Kamperen in Nederland 2022

Inhaakkalender voor contentideeën 

Weet je niet goed waar je deze week weer over kunt posten? Dan kunt u inspiratie opdoen via onze handige inhaakkalender voor 2022. Hierin staan per maand verschillende soorten bijzondere dagen zoals de internationale dag van de sneeuw en de dag van de croissant. Laat je creativiteit haar gang gaan en verzin iets leuks om te posten wat aansluit bij deze bijzondere dagen. Vergeet dan vooral niet om relevante hashtags te gebruiken, zodat je meer mensen kunt bereiken. 

Is dit niet helemaal je ding? Dan helpen wij je graag! Neem nu contact met ons op. 

Jaarlijkse marketingkalender

Jaarlijks maken wij voor veel van onze klanten een marketingkalender. Hierin zetten wij de jaarlijkse planning van alle SEO, SEA, nieuwsbrieven en andere werkzaamheden die wij voor jouw camping of vakantiepark gaan doen. Op deze manier weten wij en weet u wat er op de planning staat en blijft de camping het hele jaar door zichtbaar. Ook in het hoogseizoen als u natuurlijk genoeg andere dingen naast marketing te doen heeft. 

Benieuwd hoe wij ervoor gaan zorgen dat je meer boekingen krijgt? Neem contact op en wij vertellen je graag meer!

Onze vrienden