Google Hotel Ads

Geplaatst : 30 september 2021

Waar beginnen de meeste mensen met hun plannen om een vakantie te boeken? Direct op de website van een vakantiepark of camping? Op booking.com of een ander platform? Nee hoor, de meeste vakantieplannen beginnen met een zoekopdracht in Google. Ga maar na bij jezelf: jij begint jouw zoekopdrachten toch ook veelal in Google? Juist daar is het dus enorm belangrijk om aanwezig te zijn met jouw website. En nóg makkelijker is het als je gasten rechtstreeks via Google hun vakantie laat boeken.

Precies hier komt Google Hotel Ads om de hoek kijken.

Dat is natuurlijk niet voor niets. Google weet alles over online zoekgedrag en springt maar wat graag in winstgevende niches. En de recreatiebranche hoort daar zeker bij. De laatste tijd zien we dat Google veel aandacht besteedt aan de functionaliteit in Hotel Ads. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is Google Hotel Ads?

Google Hotel Ads maakt het mogelijk om de beschikbaarheid en prijs van accommodaties op te vragen en zelfs direct een vakantie te boeken in Google zonder dat een bezoeker naar de website van de aanbieder hoeft te gaan. Google Hotel Ads is een zogenaamd metazoekplatform dat door Google is geïntroduceerd in 2011 onder de naam Google Hotel Finder en onderdeel van Google Travel.

Via Google Hotel Ads worden tarieven van vakantiehuisjes, kampeerplaatsen en hotels direct in Google getoond aan gebruikers die een relevante zoekopdracht invoeren.  Er zijn ook vergelijkingen tussen verschillende aanbieders mogelijk. Zowel in de Google zoekresultaten als op Google Maps zijn Google Hotel Ads te zien.

Voor eigenaren van een vakantiepark of camping biedt Google Hotel Ads dan ook veel kansen. Je wilt tenslotte op zoveel mogelijk momenten in de customer journey aanwezig zijn. Maar ook kun je via Google Hotel Ads meer boekingen realiseren zonder tussenkomst van tour operators (en hun vaak hoge commissies).

Hoe kan jouw vakantiepark of camping zichtbaar zijn in Google Hotel Ads?

Werkt jouw website met Tommy Booking Support of een ander boekingssysteem, dan verzorgen wij graag de koppeling tussen het boekingssyteem, je website en Google. We doen dit samen met Adchieve die officieel Google Hotel Ads integratiepartner is. Samen gaan wij voor jouw vakantiepark aan de slag met het realiseren van online boekingen via de Google Hotel Ads.

Google Hotel Ads wordt aangestuurd vanuit Google Ads. Net als bij standaard Google Ads kun je dus een budget per dag instellen en houd je compleet overzicht over alle data. Ook je Google Mijn Bedrijf vermelding is een belangrijk element van je Hotel Ads.

Voordelen van Google Hotel Ads

  • Extra aandacht in Google Search, Google Maps en Google Voice bij gebruikers die een vakantiepark zoeken op naam of op regio
  • Alleen vertoningen van jouw accommodaties als deze ook beschikbaar zijn in de genoemde periode
  • Meer directe boekingen tegen lage kosten waar je zelf invloed op hebt
  • Toename bezoekers aan je website via Google
  • Verkrijg meer data van bezoekers, bijvoorbeeld weer te gebruiken voor remarketing

Wil jij meer rendement halen uit online boekingen tegen lagere kosten, minder commissie en minder afhankelijkheid van derden, zoals tour operators? Dan vertellen wij jou graag alles over de koppeling met Google Hotel Ads. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze vrienden