Gebruik jij Pinterest al?

Geplaatst : 04 mei 2021

Nieuwe recepten, creatieve knutselwerken of inspiratie voor het nieuwe huis. Veel mensen gebruiken Pinterest om nieuwe ideeën op te doen over allerlei dingen. Op Pinterest is er inspiratie te vinden over alles wat je maar kunt bedenken. En het is erg populair! Maar wist je dat er ook voor de recreatiebranche veel kansen liggen op Pinterest?

Op zoek naar dat ene vakantieplekje

Iedereen kijkt juist nu zo uit naar vakantie. En wat is dan fijner dan alvast de leukste vakantieplekjes op te zoeken om alvast bij weg te dromen. Op Pinterest zijn allerlei vakantiebestemmingen te vinden, zowel over de hele wereld als in Nederland. Maar waarom kan Pinterest nu interessant zijn voor jou?

Even een paar cijfers op een rijtje: In Nederland zoeken ruim 1 miljoen Pinners (de leden van Pinterest) naar reisideeën (bron: Pinterest). Een grote doelgroep die voor jou ook interessant kan zijn! Op dit moment is vooral te zien dat vakanties in eigen land en roadtrips/autoreizen populair zijn. Het ideale moment om zelf te beginnen met Pinterest.

Blog Pinterest Prosuco

Een aantal tips om aan de slag te gaan met Pinterest

 1. Weest consistent
  Maak een aantal inspiratieborden aan met heldere zoektermen, zodat deze goed gevonden kunnen worden. Deze inspiratieborden kun je ophangen aan een bepaald thema. Pin daarnaast regelmatig als je snel wilt groeien. Zorg hierbij dat je zowel berichten van andere pint en eigen berichten creëert.

 2. Vooruitdenken is belangrijk
  Pinners zijn planners. En dan ook nog meestal twee à 3 maanden eerder dan we gewend zijn op andere online platformen. Houd hier dus rekening mee. Wil je een bord maken voor leuke activiteiten voor de zomervakantie, begin hier dan 2 of 3 maanden van tevoren mee!

 3. Creëer meerwaarde
  Op Pinterest willen gebruikers informatie. Zorg dus voor toegevoegde waarde. Geef tips, advies, maak lijstjes en leg uit. Zorg dat ze doorklikken naar jouw website en goede informatie krijgen met mooie – Pinterestwaardige – fotografie. Met name evergreen content (berichten die een lange termijn relevant blijven) scoort goed.

Een aantal leuke ideeën:

 • Zomer/vakantie knutselideeën (gebruik de input van het animatieteam en maak korte how-to's);
 • Inspiratiefoto's van de accommodaties (interieur en exterieur);
 • Leuke zomeractiviteiten (linken aan de faciliteiten op het park & activiteiten in de omgeving);
 • Mooie vaar-, fiets-, en wandelroutes in de omgeving.

Meer weten over Pinterest? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

Onze vrienden