Gasten vinden en verbinden

Geplaatst : 14 juni 2019

Hoe zorg je ervoor dat gasten bij je terugkomen? Als camping of vakantiepark kan het soms een hele klus zijn om gasten aan je te verbinden. Zoek je wat inspiratie of nieuwe ideeën voor jouw bedrijf? 

Relaties met gasten opbouwen en behouden

In de komende maanden komen er weer tientallen (misschien wel honderden) gasten bij jou vakantie vieren. Of mensen nu het hele seizoen op de camping staan of alleen een weekend langskomen, je wilt natuurlijk dat iedereen een fantastische vakantie beleeft. Zo zorg je ervoor dat gasten tevreden zijn en wordt de kans groter dat ze nog eens terug komen.

Maar hoe zorg je ervoor dat je een relatie met gasten opbouwt? En misschien nog wel belangrijker, hoe behoud je deze relatie? Wij geven je graag een aantal tips:

  • Geef gasten bij vertrek een leuke extra mee om hen te verleiden om nog eens te boeken. Dit kan een korting zijn voor volgend seizoen of een kleinigheidje om nog eens terug te denken aan de heerlijke vakantie.
  • Grote kans dat je de gegevens hebt van klanten van vorig jaar. Stuur hen eens een herinnering dat het seizoen weer is begonnen. Een emailnieuwsbrief kan al voldoende zijn om deze gasten er weer aan te herinneren dat ze een vakantie kunnen boeken.
  • Voor gasten die al meerdere keren op jouw camping of vakantiepark zijn geweest is het van belang om deze relatie goed te houden. Geef deze gasten dus eens een extraatje zoals VIP-korting of kaartjes voor de horeca of leuke evenementen in de buurt.
  • Bekijk de mogelijkheden voor het versturen van Direct Mail. Stuur bijvoorbeeld een ansichtkaart naar gasten die alweer thuis zijn. Je kan dan ook meteen vragen hoe de vakantie is bevallen en of gasten een review achter willen laten.
  • Laat gasten weten dat je actief bent op social media. Hier kunnen ze jou actief bijhouden, foto’s delen en vragen stellen. Bekijk hier onze tips over hoe je social media het beste kan gebruiken voor jouw camping of vakantiepark.

 Gasten vinden en verbinden

Ben je al klaar voor 2020?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar is jouw vakantiepark of camping al klaar voor 2020? Het is logisch dat je nu druk bent met het huidige seizoen, maar wij raden je zeker aan om ook alvast  te kijken naar 2020.

Veel gasten kijken na terugkomst van de vakantie al snel naar een nieuwe vakantie en hierbij denken ze misschien ook aan jou! Zorg ervoor dat je alvast informatie biedt over het nieuwe jaar, zo laat je gasten alvast weten dat je ook dan voor ze klaarstaat. Wanneer je bijvoorbeeld al prijslijsten of mogelijkheden om te boeken beschikbaar hebt, kan je deze alvast op je website plaatsen.

Partner voor marketing in de recreatie

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf om relaties met gasten op te bouwen en te behouden? Als specialist in de recreatiebranche kunnen wij jou advies op maat geven. We kijken hierbij naar alle online- en offlinemarketing om zo de beste resultaten te behalen.

Wil je eens met ons rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact met ons op.

Onze vrienden