Een zomer vol boekingen

Geplaatst : 21 juli 2020

Veel Nederlanders kiezen dit jaar voor een vakantie in eigen land om even wat dichterbij huis te blijven. Bij veel campings en vakantieparken zien we dan ook dat het aantal boekingen flink is gestegen en dat veel al helemaal volgeboekt zitten voor deze zomer. Supergoed nieuws na deze maanden!

Een andere start van het jaar

Dit jaar is anders gestart dan we gewend zijn en we zijn erg blij nu te zien dat veel Nederlanders dit jaar kiezen voor een vakantie in eigen land. Voor veel campings en vakantieparken is dit erg fijn, want er is/was een achterstand in te halen. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat in het voorjaar veel bedrijven gesloten moesten blijven en dat het aantal annuleringen het grote hoeveelheden is gestegen. Een vervelend begin van het jaar wat zorgde voor veel onzekerheid.

Gelukkig zien we in mei, juni en juli dat voor veel campings en vakantieparken het tij is gekeerd en dat veel mensen een fijne kampeerplek of gezellige accommodatie hebben uitgezocht voor een zonnige zomervakantie in eigen land. Hierdoor zien we voor sommige campings en vakantieparken zelfs betere resultaten dan voorgaande jaren. Maar, hoe houd je deze stijgende lijn vast?

Blijf vindbaar!

Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf nu goed gevonden wordt in de zoektocht naar een vakantie in Nederland, moet je de vindbaarheid blijven onderhouden. SEO werkzaamheden, nieuwsbrieven, social media; het draagt allemaal bij aan de vindbaarheid van jouw camping of vakantiepark.

Dus ook voor deze zomer en het najaar is het heel belangrijk dat je hier aandacht aan blijft besteden zodat mensen je blijven vinden en blijven boeken, ook in 2021.

Zomer vol boekingen

Wat zijn de trends?

Om goed vindbaar te zijn en te blijven is het goed om de trends in de gaten te houden. Want wat gebeurt er nu op de vakantiemarkt en heeft het coronavirus hier iets in veranderd? Voor dit seizoen en de komende jaren zijn een aantal trends te zien:

  • Mensen zoeken meer naar rust, natuur en ruimte;
  • Het aantal seniorenvakanties neemt toe mede door de vergrijzing. Hierdoor neemt ook de vraag naar luxere vakanties toe;
  • Kortere vakanties worden steeds populairder. Zo gaan mensen sneller een weekendje of midweek weg;
  • Gasten gaan meer letten op gezondheid en veiligheid. Zo wordt het steeds meer gewaardeerd wanneer er mogelijkheden zijn voor sportieve activiteiten en gevarieerd eten;
  • Technologie is erg belangrijk en blijft ook voor vakantiegasten erg belangrijk. Zo wordt het erg gewaardeerd wanneer gasten met een mobiele telefoon gemakkelijk informatie kunnen vinden via de website of bijvoorbeeld via een app.

Het kan zijn dat je nu erg druk bent met het runnen van je camping en vakantiepark, dat is eigenlijk heel goed nieuws natuurlijk! Maar hierdoor heb je geen tijd voor de online marketing en het inspelen op belangrijke trends. Heb je hulp nodig bij de online marketing om ook volgend jaar goed vindbaar te blijven? Wij kunnen je hierbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze vrienden