De nieuwste functie van Instagram: Reels

Geplaatst : 14 september 2020

Veel campings en vakantieparken gebruiken Instagram om in contact te blijven met gasten. Wist je dat Instagram nu een nieuwe functie heeft? Reels is een superleuke toevoeging aan Instagram die ook voor jou heel handig kan zijn!

Wat is het?

Je kent Instagram Stories en Instagram TV misschien al. Dit zijn manieren om korte of langere video’s te delen met je volgers. Reels gaat hiermee nog een stapje verder. Met Reels kun je namelijk je eigen video bewerken en voorzien van leuke effecten en muziek. Voor de TikTok-kenners onder ons, zal je zien dat het hier erg op lijkt. Het voordeel van Reels is echter dat je niet op een nieuw platform weer opnieuw moet beginnen met het opbouwen van volgers.

De Reels video’s worden namelijk opgeslagen op je eigen accountpagina en zijn dan voor al je Instagram-volgers te bekijken. Het is een ideaal middel om leuke video’s te delen en je bent er weinig tijd aan kwijt.

Hoe werkt het?

  1. Kies een leuke audio zoals een populair nummer. Je kunt ook eigen audio gebruiken wanneer je bijvoorbeeld zelf iets hebt ingesproken.
  2. Kies uit de galerij een leuk effect die past bij jouw video.
  3. Tijd om op te nemen! Zet de timer en neem de video op.

Daarna kun je er nog voor kiezen om speciale effecten toe te voegen zoals slow-motion. Ook kan je teksten en stickers of Gifjes toevoegen aan je Reels. Wanneer je ook nog interessante hastags toevoegt (#zomervakantie #camping), wordt de Reel nog beter gevonden!

Prosuco Reels

Waarvoor kun je het inzetten?

  • Geef een rondleiding door een accommodatie.
  • Leg nieuwe ontwikkelingen op het park vast.
  • Laat je animatieteam leuke video’s opnemen.
  • Etc. etc. Laat je creativiteit de vrije loop!

Instagram Reels is een unieke en creatieve manier om jouw gasten te bereiken. In eerdere blogs hebben wij het al gehad over de populariteit van beeldmateriaal en dat beeld veel meer zegt dan woorden.

Wil jij aan de slag gaan met Instagram en met Reels maar heb je er wat hulp bij nodig? Neem dan contact op met onze social media expert Jeanin, zij denkt graag met je mee!

Onze vrienden