De meivakantie komt eraan

Geplaatst : 29 maart 2021

De meivakantie komt eraan! Voor de meivakantie zijn nog veel mensen op zoek naar een leuke camping of leuk vakantiepark voor een vakantie in Nederland. Een vakantie in eigen land is namelijk nog steeds heel erg populair, dat is ook terug te zien in het zoekvolume. Heb jij nog plek in de meivakantie en wil je graag de aandacht van potentiële gasten trekken? Wij geven je tips!

Er is nog plek!

Zijn jouw kampeerplekken of vakantiehuisjes nog niet volgeboekt voor de meivakantie? Dan is nu het moment om extra marketingkanalen in te zetten. Veel mensen zijn op zoek naar een plekje voor de meivakantie. Wanneer we kijken naar het zoekvolume voor de meivakantie in Google Trends is een flinke stijging te zien in de afgelopen weken:

Google Trends meivakantie 

Het is dus nu belangrijk dat jij goed gevonden wordt! Wat kan je nu doen om meer aandacht te trekken?

  • Laat jouw volgers via social media weten dat je nog plek hebt. Plaats een aantal leuke berichten met foto’s en/of video’s om de aandacht te trekken
  • Wil je graag een nieuwe doelgroep via social media bereiken? Maak dan een advertentie voor Facebook en Instagram. Denk daarbij ook aan de nieuwe privacy voorwaarden, daar vertellen we je hier meer over.
  • Verstuur een emailnieuwsbrief naar jouw abonneelijst om te laten weten dat er nog plekken vrij zijn
  • Adverteer via Google en/of Bing. Er wordt nu veel gezocht naar vakantiehuisjes en kampeerplekken voor de meivakantie. Wil je helemaal bovenaan staan in de zoekresultaten, maar ook de kosten daarvan beheersbaar houden? Start dan een (slimme én relevante) campagne via Google Ads of Bing Ads!

Wat is er allemaal te doen?

Natuur is populair, juist nu het weer heerlijk lenteweer is. Hierdoor zijn fiets- en wandelvakanties ook populair. Liggen er mooie wandel- en fietsroutes langs jouw camping of vakantiepark? Of is er de mogelijkheid om fietsen te huren? Mensen gaan juist nu graag op pad, dus laat weten wat er allemaal te doen is!

Tip: deel ook andere leuke tips zoals take-away of coronaproof uitjes. Vermeld deze tips ook in je (geautomatiseerde) welkomstmail.

Veilig op vakantie

We blijven het zeggen; het zijn onzekere tijden. Ook wij zien dat veel mensen twijfelen of een vakantie nu wel zo’n goed idee is en of het allemaal wel veilig is. Heb jij speciale maatregelen getroffen om een veilige vakantie te garanderen? Zet jij net dat stapje extra om mensen een zorgeloze vakantie te bezorgen? Laat jouw gasten dit weten! Dit geeft vertrouwen waardoor gasten met een gerust hart een vakantie bij jou boeken.

Korting? Niet nodig!

Zit je te denken aan een kortingsactie voor de meivakantie? Wacht daar nog even mee, want misschien krijg jij met bovenstaande tips jouw laatste plekjes wel vol. Een vakantie in eigen land is heel gewild dus speel daarop in!

Onze vrienden