Blog

De laatste online trends, webinnovaties en ontwikkelingen binnen de wereld van online marketing!

5 januari 2023

De hulp die je zocht bij het veroveren van de Duitse markt

Goed nieuws! Onze oosterburen reizen weer lekker naar Nederland en daar liggen mooie kansen voor jouw camping/park. Maar is je duitstalige website wel in orde en goed vindbaar? Onze nieuwe native Duitse collega’s Anna en Sandra staan voor je klaar en helpen jou de Duitse markt te veroveren. Wij stellen ze hieronder graag aan je voor!

Sandra Prosuco

Sandra

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Sandra en ben in 2021 naar Nederland verhuisd. Dat had twee reden: ik ben verliefd geworden op een knappe Nederlander, maar het was ook een goede kans om een nieuwe carrière te beginnen. Nu woon ik samen met mijn vriend en met mijn klein hondje Maya in het mooie Soest. Ik hou van vakanties en ben al naar veel verschillende landen over de wereld gereisd.

Hoeveel jaar heb je in Duitsland gewoond?

Ik ben in Hildesheim, een kleine stad in het midden van Duitsland, opgegroeid. Toen ik 20 jaar was ben ik naar Bremen vertrokken om te studeren. Hier heb ik later ook als lerares in het basisonderwijs gewerkt. In totaal heb ik 36 jaar in Duitsland gewoond.

Favoriete vakantiebestemming (of plaats) in Duitsland?

Ik hou van mijn geboorteplaats Hildesheim. De stad heeft een van de mooiste marktpleinen ooit met zijn typische vakwerkhuizen. Vroeger ben ik vaak met mijn grootouders naar de Harz gereden. Dit is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. Het heeft veel mooie bossen en is een geweldige plek om te wandelen in de zomer en om te sleeën in de winter.

Favoriete vakantiebestemming (of plaats) in Nederland?

De meeste Duitsers komen naar Nederland voor de zee en de mooie stranden. Dat lijkt mij ook leuk, maar ik ben veel liever in het bos. Daarom is de Veluwe mijn favoriete plek in Nederland. Ik hou ervan om met mijn hond door het bos en de heide te wandelen en vogels te kijken.

Wat vind je het leukste aan jouw werkzaamheden?

Ik ben erg blij met mijn baan omdat ik meer kan leren over de regio's in Nederland en mijn Nederlands kan verbeteren. Ik vind het fantastisch om de vele geweldige vakantieparken te leren kennen en zou zelf graag overal op vakantie willen gaan. Anderzijds kan ik mijn eigen ervaring inbrengen en de websites van klanten in topvorm brengen met mijn strenge leraren oog. ;)

Leuke tip/feitje gericht op de Duitse markt:

Ik denk dat het belangrijk is dat Duitse website bezoekers correcte inhoud te zien krijgen en worden voorzien van volledige informatie met alle details. Veel Duitsers willen er eerst zeker van zijn dat ze de aanbieder kunnen vertrouwen voordat ze boeken, dus lezen ze ook de kleine lettertjes. Ik help je graag om jouw website daarop af te stemmen. 

Anna prosuco

Anna

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Anna, ik ben 29 jaar oud en woon sinds vorig jaar samen met mijn partner in Scherpenzeel. Tijdens mijn internationale studie in 2018 ben ik stage gaan lopen bij een Nederlands bedrijf. Vanaf dat moment was ik meteen overtuigd van het land en woon nu nog steeds hier.

Hoeveel jaar heb je in Duitsland gewoond?

Ik ben geboren en getogen in Duitsland en hier ben ik tot eind 2018 blijven wonen. Nadat ik mijn studie heb afgerond bleef ik in Nederland wonen, hier woon ik dus nu al bijna 4 jaar.

Favoriete vakantiebestemming (of plaats) in Duitsland?

Hoewel Lingen mijn geboorteplaats is (en het grootste deel van mijn familie hier nog woont) is het niet mijn favoriete plaats in Duitsland. Ik hou heel erg van het Noorden en ben een grote fan van de havenstad Hamburg. Er is hier zoveel te zien en te beleven en er komen veel bekende Duitse zangers (vooral rappers) vandaan.

Favoriete vakantiebestemming (of plaats) in Nederland?

Ik heb 2,5 jaar in Deventer gewoond en vind dit nog steeds een superleuke stad. Het centrum is heel gezellig en je bent meteen aan de IJssel – vooral in de zomer een mooi plekje. Ik ben al twee keer in Callantsoog op vakantie geweest en zou kunnen zeggen dat het mijn favoriete vakantiebestemming is. Al is heel Noord-Holland mooi. Ik word gewoon blij van het leven aan de kust en het geluid van de zee!

Wat vind je het leukste aan jouw werkzaamheden?

De hele dag zie en lees ik iets over vakantiebestemmingen dus ik vind de recreatiebranche al heel interessant. Verder vond ik marketing en communicatie altijd al leuk en het werk bij Prosuco maakt het nóg leuker. Dit omdat het om emoties gaat en iedereen graag op vakantie gaat. Ook heerst er op kantoor een gezellige werksfeer, kun je je creativiteit kwijt en mag je altijd vragen stellen. In deze korte tijd, sinds begin maart, heb ik al een hoop geleerd en heb ik elke dag erg zin in wat ik doe.

Leuke tip/feitje gericht op de Duitse markt:

Volgens mij zijn er in z’n algemeenheid niet zo heel veel verschillen tussen Duitsers en Nederlanders, maar gericht op de Duitse markt zou ik altijd aanraden de taal goed te beheersen en zekerheid te bieden. Zo word je betrouwbaar. Vooral tijdens de coronapandemie werd duidelijk dat Duitsers vaak onzekerder zijn, zich meer aan de regels houden en geen risico’s willen lopen. Een goede strategie, planning en vertrouwen zijn belangrijk om succesvol te worden op de Duitse markt. Als je een Duitser kunt overtuigen dat jij de beste bent in wat je doet, dan ben je binnen.

Neem contact op!

Ben je benieuwd naar de marketingadviezen van Sandra en Anna? Neem dan gerust contact op!