Communicatie met gasten in de winter

Geplaatst : 30 december 2021

Het spreekt voor zich dat goede communicatie zorgt voor tevreden gasten en daardoor ook terugkerende gasten. Maar hoe doe je dit nu op de juiste manier? Welke contactmomenten zijn belangrijk en hoe kun je dit nu allemaal goed uitvoeren terwijl je jouw klanten niet ziet in de winter?

Laat iets van je horen

Hoewel het nu winter is, is het wel belangrijk dat klanten aan je blijven denken. Daarom is het heel verstandig om regelmatig even iets van je te laten horen met bijvoorbeeld een leuke nieuwsbrief, een mooie kerstgroet of juist een nieuwjaarswens. Ook als er bijvoorbeeld veel geklust wordt op jouw vakantiepark of camping kun je dit door middel van een nieuwsbrief makkelijk laten weten. Gasten zien dan een mail van een camping of vakantiepark waar ze het zo naar hun zin hebben gehad. Door een leuke herinnering van de vakantie blijf jij on top of mind op het moment dat er een volgende vakantie wordt geboekt.

Maak gebruik van social media

Dit is natuurlijk ook een vrij makkelijke manier om jouw gasten te blijven koppelen aan jouw camping of vakantiepark. Houd ze op de hoogte van verbouwingen, leuke activiteiten en bijvoorbeeld de planning en arrangementen voor 2022! Communiceren is heel belangrijk in ieder jaargetijde, dus plaats ook eens een foto van het park in de winter, als het bijvoorbeeld aan het sneeuwen is. Hou de berichten actueel en leuk voor jouw gasten en volgers.

Zorg dat de website up-to-date is

Het is natuurlijk van belang dat de website ook in de winter bijgehouden wordt, dit is namelijk het moment dat mensen op zoek gaan naar een bestemming voor de aankomende zomer. Ook is het van belang dat als jij in de winter gesloten bent, dat het duidelijk vermeld wordt op de website. Zo weten potentiële gasten vanaf welke datum ze kunnen boeken. Ook als je in de winter open bent kun je dit duidelijk laten zien op de website, door bijvoorbeeld winterkamperen op de homepage te benoemen.

Daarnaast nog een hele belangrijke vraag; heb jij alle arrangementen voor het volgende seizoen al online staan? Doe dat snel, want dit zorgt vaak voor meer boekingen in de winter. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het paasweekend, de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren en natuurlijk de mei- en zomervakantie. Arrangementen zorgen voor een gemakkelijk overzicht, waardoor bezoekers van de website snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Gebruik een app

Heb jij al een recreatieapp voor jouw park? Dit is zeker een aanrader voor het nieuwe seizoen, want doordat alle communicatie steeds vaker online gaat en de mensen vrijwel altijd een mobiel bij zich hebben, kun je makkelijk communiceren via een app. De app moet natuurlijk wel geheel gevuld en kloppend zijn voordat deze gebruikt kan worden, neem daarom deze winter de tijd om je te verdiepen in de mogelijkheden van een app voor jouw camping.

Heb jij zelf geen tijd voor al deze mooie communicatiemiddelen? Wij helpen je graag, dus neem vooral contact met ons op voor alle mogelijkheden!

Onze vrienden