Code rood in jouw regio?

Geplaatst : 18 september 2020

Voor België en voor Duitsland staan de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland nu op code rood. Dit kan ook gevolgen hebben voor jouw camping of vakantiepark. Hoe pak je dit nu het beste aan?

Voor campings en vakantieparken in Noord- en Zuid-Holland

Krijg jij buitenlandse gasten op je vakantiepark of camping? Dan is de kans groot dat jij voor de komende weken annuleringen binnen krijgt van Duitse en Belgische gasten.  Hoe zorg je ervoor dat de vrijgekomen plekken weer gevuld worden? Spreek de Nederlandse gasten aan.

Er zijn veel Nederlandse vakantiegangers die nog even willen genieten van de nazomer of de herfstvakantie. En dat is een mooie kans, want bij jou is er misschien nu wel plek!

Hoe pak je dat het beste aan?

  • Goede vindbaarheid van je site. Juist nu, wanneer mensen op zoek gaan naar een leuke vakantieplek in Nederland, moet je organisch goed vindbaar zijn.  Heb je een goede positie in de zoekmachines wanneer mensen zoeken naar vakanties in de nazomer en de herfstvakantie?
  •  Adverteer je via Google of Bing? Heb je zoektermen toegevoegd als ‘nazomer’ en ‘herfstvakantie’? Het is nu van belang om goed vindbaar te zijn voor de juiste zoektermen
  • Geef je vindbaarheid via social media een boost met een advertentie op een relevante doelgroep. Zo kan je adverteren op specifieke leeftijden, interesses en regio.
  • Bedenk een aantrekkelijke actie/korting voor de herfst. Gebruik deze actie ook in je advertenties en social media berichten.
  • Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk kunnen boeken. Kunnen websitebezoekers goed de laatste beschikbaarheid zien?

Ook belangrijk: vergeet de mensen die annuleren niet. Geef hen de kans om bijvoorbeeld om te boeken naar volgend jaar.

Heb je een camping in het Oosten van Nederland?

Dan kan het nu juist zijn dat meer Duitse en Belgische gasten bij jou boeken. Vooral wanneer jouw camping of vakantiepark dichtbij de grens ligt. Heb je nog wat plekken vrij dit najaar en deze herfstvakantie? Deel dat dan op je site, social media en eventueel nieuwsbrieven. Op die manier weten de buitenlandse gasten dat ze bij jou nog terecht kunnen.

Wil je hier graag advies over of heb je hulp nodig bij deze stappen? Neem dan contact met ons op, dan kijken wij met je mee.

Contact

Onze vrienden