Benieuwd naar de trends in Google?

Geplaatst : 27 september 2021

Via Google Trends geven wij jou graag een inkijkje in het zoekgedrag van jouw (potentiële) gasten. We krijgen hier namelijk regelmatig vragen over van diverse campings en vakantieparken. In deze blog halen we daarom iedere keer een ander thema aan, zodat je inspiratie kunt opdoen welke zoektermen eventueel interessant voor jouw bedrijf kunnen zijn! Verzorgen wij al de SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor jou? Dan houden we dit natuurlijk al nauwlettend voor je in de gaten en hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken!

Thema: herfstvakantie & 2022

Op basis van de onderstaande gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten in Google krijg je een goed beeld, op welke zoektermen je je momenteel het beste kunt richten.

  1. Herfstvakantie: 22.200
  2. Winterkamperen: 880
  3. Vakantie 2022: 12.100
  4. Zomervakantie 2022: 33.100

In de onderstaande diagram uit Google Trends is ook de verandering van de zoekinteresse gedurende de afgelopen 90 dagen weergegeven:

Google trends herfstvakantie + 2022

Legenda: herfstvakantie = blauw, winterkamperen = rood, zomervakantie 2022 = groen en vakantie 2022 = geel.

In deze diagram zie je bijvoorbeeld dat de zoekterm ‘herfstvakantie' flink is gestegen in de afgelopen maanden. De zoektermen in combinatie met 2022 zijn ook aan het stijgen de afgelopen weken. Dit zet in de komende periode verder door, dus het is goed om daar nu al op in te spelen.

Meer weten over zoekmachineoptimalisatie?

SEO
Onze vrienden