Benieuwd naar de trends in Google?

Geplaatst : 16 april 2021

Via Google Trends geven wij jou graag een inkijkje in het zoekgedrag van jouw (potentiële) gasten. We krijgen hier namelijk regelmatig vragen over van diverse campings en vakantieparken. In deze blog halen we daarom iedere keer een ander thema aan, zodat je inspiratie kunt opdoen welke zoektermen eventueel interessant voor jouw bedrijf kunnen zijn! Verzorgen wij al de SEO (zoekmachineoptimalisatie) voor jou? Dan houden we dit natuurlijk al nauwlettend voor je in de gaten en hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken!

Thema: vakantieperiodes

Dit keer hebben we het thema ‘vakantieperiodes’ gepakt. Op basis van de onderstaande gemiddelde maandelijkse zoekopdrachten in Google krijg je een goed beeld, op welke vakantieperiodes je je momenteel het beste kunt richten.

  1. Meivakantie: 18.100
  2. Zomervakantie: 14.800
  3. Hemelvaartweekend: 880
  4. Pinksterweekend: 2.400

In de onderstaande diagram uit Google Trends is ook de verandering van de zoekinteresse gedurende de afgelopen 30 dagen weergegeven.

Google Trends

Legenda: meivakantie = blauw, zomervakantie = rood, hemelvaartweekend = groen en pinksterweekend = geel.

In deze diagram zie je bijvoorbeeld dat de zoekterm ‘meivakantie’ weer naar een piek aan het stijgen is. Ook de term ‘zomervakantie’ had een stijging ingezet, maar deze stijging lijkt weer even wat af te vlakken doordat de focus momenteel hoofdzakelijk ligt bij de meivakantie die op korte termijn van start gaat.

Meer weten over zoekmachineoptimalisatie?

SEO
Onze vrienden