5 tips voor social media in 2022

Geplaatst : 29 oktober 2021

We hebben het op dit blog al vaker gehad over social media, want social media is een belangrijke tool voor je online marketing! Met social media zoals Facebook en Instagram onderhoud jij contact met je volgers en kan je nieuwe gasten aantrekken. Benieuwd naar onze social media tips voor 2022? Lees snel verder!

Welke social media passen bij mij?

Veel mensen gebruiken dagelijks social media, jij waarschijnlijk ook. Van Whatsapp tot Facebook en van Instagram tot TikTok, social media is niet meer weg te denken uit ons leven. En dus ook niet uit het leven van jouw (potentiële) gasten. Hieronder is een grafiek te zien met het aantal gebruikers per socialmediakanaal.

social media gebruik 2021

Hierin is duidelijk te zien dat dagelijks miljoenen mensen gebruikmaken van social media. En dit is door de lockdowns alleen nog maar meer toegenomen! Dit is vooral te zien in de groei op TikTok. Heb jij een vrij jonge doelgroep of komen er bijvoorbeeld veel gezinnen met jonge kinderen op jouw camping of vakantiepark? Dan is TikTok een leuke manier om die doelgroep te bereiken! Andere kanalen zoals Facebook, Instagram en Pinterest hebben we al eerder besproken en blijven ook in 2022 populair.

  1. Stories plaatsen. Berichten zijn natuurlijk erg belangrijk om regelmatig in beeld te komen bij je volgers, maar gebruik je Facebook en Instagram stories al? Deze verhalen zijn 24 uur zichtbaar en worden vaak beter bekeken dan berichten. Een goede manier om jouw doelgroep nog beter te bereiken!
  2. Video = alles. Veel mensen kijken het liefst video’s op social media en dat is ook niet zo gek! Een video zegt meer dan woorden en is de ideale manier om iemands aandacht te trekken tijdens het scrollen door de  tijdlijn. Post dus regelmatig korte video’s om de interactie met jouw volgers te vergroten.
  3. Influencermarketing klinkt je misschien al bekend in de oren. In 2022 zullen we nog steeds veel influencers op social media zien, en dan wel juist influencers die een specifieke doelgroep aanspreken. Heb jij al eens met (micro)influencers gewerkt?
  4. Even snel een vraag sturen via social media. Het wordt voor veel bedrijven steeds meer een dagelijkse taak; beantwoorden van berichten op social media. Het aantal mailtjes en telefoontjes neemt daarentegen af. Zorg er dus voor dat je regelmatig je social media berichten in de gaten houdt en probeer zo snel mogelijk te reageren op vragen.
  5. Ken je user generated content al? Het bestaat al even, maar ook in 2022 blijft dit erg belangrijk. User generated content, oftewel UGC, is content die door gasten wordt gemaakt en daardoor veel andere (potentiële) gasten aanspreekt. Op social media klikken mensen zelfs 2x zo vaak door wanneer een bericht persoonlijk is. Denk daarbij uit een persoonlijke ervaring en authentieke foto’s.

Social Media Workshop: de laatste plekken!

Heb je een hulp nodig bij het beheren van je social media? Jeanin vertelt je er alles over tijdens de Social Media Workshop! Op 9 november staat de eerstvolgende workshop op de planning. In 1 dag krijg je veel theoretische kennis en ga je daarna praktisch aan de slag met jouw eigen accounts.

Meer informatie over de workshop

Wil je liever jouw social media uit handen geven zodat je zelf tijd over hebt voor andere dingen? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag meer over wat we doen!

Onze vrienden