Ben je klaar voor 2020?

Geplaatst : 24 juni 2019

In het vorige blog benoemden we het al even: je moet op tijd je zaken voor 2020 geregeld hebben. Want gasten die enthousiast zijn over je camping willen op tijd boeken. Soms willen ze zelfs aan het eind van hun vakantie al voor het volgende jaar boeken. Het is dus zaak om alles ruim op tijd op orde te hebben om zo ook de vroegboekers in hun wensen tegemoet te kunnen komen. Maar waar moet je nou allemaal op letten bij het voorbereiden van het seizoen?

Prijzen op tijd vaststellen

Allereerst is het belangrijk om op tijd je prijzen voor 2020 vastgesteld te hebben. Als deze vast staan, kun je beginnen met het aantrekken van gasten. Deze vinden het altijd fijn om te weten waar ze aan toe zijn. En het betekent natuurlijk ook dat de gasten kunnen boeken. En hoe sneller je gasten aan kunt trekken, hoe groter de kans is dat je helemaal vol zit in het hoogseizoen!

Breng de vaste gasten op de hoogte

Je hebt de prijzen voor 2020 op orde en er kan geboekt worden? Mooi! Dan is het nu tijd om je vaste gasten op de hoogte te brengen dat ze kunnen boeken voor het volgende jaar. Dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Je kan een nieuwsbrief sturen, je kan een direct mail campagne opzetten, maar je kan ze ook gewoon op de camping of op het park aanspreken. Vaste gasten zijn sneller geneigd om weer voor jouw camping te kiezen. Het is dus hartstikke fijn als je deze groep mensen al vroegtijdig een plekje op de camping aan kan bieden. 

Laat het de huidige gasten weten

Ook absoluut een aanrader is het op de hoogte brengen van de huidige gasten. Leg foldertjes bij de receptie neer waarin wordt vermeld dat er geboekt kan worden, of spreek de gasten aan bij het uitchecken. Gegarandeerd dat je hiermee alvast wat gasten gaat veilig stellen voor het volgende vakantieseizoen!


De vroegboeker kan meteen beginnen met genieten!


Stimuleer de gast om te boeken

Een laatste punt waar je écht gasten mee gaat scoren, is door het boeken net een beetje interessanter te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie vroegboekkorting? Mensen willen sneller boeken als zij het idee hebben heel voordelig uit te zijn. Wat ook vaak goed werkt is het weggeven van toegangskaartjes voor het één of ander of een leuk welkomstgeschenk bij aankomst op de camping. Zo ga je zeker mensen enthousiast krijgen voor je camping. 

Wil je informatie of advies over e-mailcampagnes, direct mail campagnes of andere marketingzaken? Neem dan nu contact met ons op!

Onze vrienden